Безглутенова рецепта за Нахутени палачинки със спанак, гъби и Дряновска луканка
Продукти за 4 порции
120 г брашно от нахут
220 мл вода
2 с.л. зехтин
Щипка сол
2 с.л. зехтин за пържене
За гарниране:
4 с.л. зехтин
1 опаковка Дряновска луканка Тандем
3 скилидки чесън
1 ч.л. сушен риган
100 г спанак
200 г гъби
300 г почистена тиква
За сервиране:
4 с.л. заквасена сметана
3 с.л. див лук
Приготовление
Нарязаната на малки кубчета тиква сложете в тава за печене, полейте с 2 с.л. зехтин и разбъркайте добре. Посолете, подправете с черен пипер и риган, разбъркайте и печете 20-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Сложете брашното от нахут в купа, добавете водата, зехтина и солта и разбъркайте добре. Оставете сместа да отпочива докато приготвите останалите компоненти от ястието.
Обелете луканката, нарежете на филийки и оставете настрана.