Брускети с фенел и Средиземноморски салам Royal Image 0
Брускети с фенел и Средиземноморски салам Royal
Продукти за 4 порции

130 г средиземноморски салам Тандем

4 филии хляб

1 с.л. семена фенел

3-4 с.л. зехтин

2 глави фенел

1 ч.л. сол

70 мл бяло вино

1 скилидка чесън

Прясно смлян черен пипер

 

Приготовление

Отрежете стъблата на фенал и запазете свежите зелени коонки за сервиране.

Главите фенел нарежете на филийки с дебелина 3-4 мм.

В широк тиган налейте зехтина и сложете фенела.  Разбъркайте , посолете и гответе 6-7 минути на средно силен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, като разбърквате периодично.

Добавете нарязания на филийки чесън.

През това време запечете в сух тиган семената фенел за 30 секунди до минута, докато освободят аромата си. Прехвърлете ги в хаван и стрийте.

Полейте филиите хляб със зехтин и запечете на сгорещена грил плоча.

Върху запечения хляб сложете от карамелизирания фенел, отгоре подредете резенчета салам, поръсете със запечените семена и завършете с  още фенел.