Брускети с фенел и Средиземноморски салам Royal
Продукти за 4 порции
130 г средиземноморски салам Тандем
4 филии хляб
1 с.л. семена фенел
3-4 с.л. зехтин
2 глави фенел
1 ч.л. сол
70 мл бяло вино
1 скилидка чесън
Прясно смлян черен пипер
Приготовление
Отрежете стъблата на фенал и запазете свежите зелени коонки за сервиране.
Главите фенел нарежете на филийки с дебелина 3-4 мм.
В широк тиган налейте зехтина и сложете фенела. Разбъркайте , посолете и гответе 6-7 минути на средно силен огън, докато омекне и започне да се карамелизира, като разбърквате периодично.
Добавете нарязания на филийки чесън.
През това време запечете в сух тиган семената фенел за 30 секунди до минута, докато освободят аромата си. Прехвърлете ги в хаван и стрийте.
Полейте филиите хляб със зехтин и запечете на сгорещена грил плоча.
Върху запечения хляб сложете от карамелизирания фенел, отгоре подредете резенчета салам, поръсете със запечените семена и завършете с още фенел.