Печени картофи с домашна саздърма Тандем
Продукти за 4 порции
600 г обелени картофи
1 опаковка домашна саздърма Тандем
5 яйца
1 стрък праз
70 г сушени домати в зехтин
120 г кашкавал от овче сирене Тандем
4 с.л. зехтин от консервата домати
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
Приготовление
Обелените и измити картофи нарежете на кубчета, сложете в тенджера със студена вода, посолете и варете 12-15 минути, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 10 минути.
Нарежете саздърмата на кубчета и прехвърлете в купичка.
В купа счупете яйцата, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Добавете охладените картофи, саздърмата и нарязания на дебели колелца праз. Сложете и нарязаните на ивици сушени домати и зехтина и прибавете настъргания кашкавал.
Разбъркайте добре, за да смесят продуктите и изсипете сместа в намаслена форма за печене.
Заравнете ястието, полейте с малко зехтин и печете 35 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Охладете за 10-15 минути преди да сервирате.