Пълнени яйца с Луканков салам Амбарица
Продукти за 4 порции
8 твърдо сварени яйца
100 г майонеза
1 с.л. едрозърнеста горчица
3 с.л. заквасена сметана
Сол
Черен пипер
За гарниране:
30 г каперси
1 опаковка салам Амбарица Тандем
1 печена червена чушка
1 стрък пресен лук
1 зелена салата
Приготовление
Обелете и нарежете салам Амбарица на тънки филийки, а след това на пръчици.
Запържете в сух тиган за 4-5 минути при непрекъснато бъркане, докато стане златист и хрупкав. Изваете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина и прехвърлете в купичка.
Разрежете охладените и обелени яйца на две и отделете жълтъците в купа.
Намачкайте добре жълтъците и към тях прибавете майонезата, горчицата и заквасената сметана. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в пош и напълнете белтъците.
Подредете в плато за сервиране, като около тях поставите листа зелена салата.
Гарнирайте с нарязана на ивички печена чушка и каперси.
Поръсете всяко яйце с хрупкавия салам Амбарица и нарязан на колелца пресен лук.