Картофени ньоки с наденица с чубрица
Продукти за 4 порции
2 парчета наденица с чубрица Тандем
3-4 с.л. зехтин
1 малка глава лук
4 скилидки чесън
100 мл бяло вино
400 мл сметана
1 опаковка картофени ньоки (500 г)
40 г пармезан на люспи
100 г спанак
1 ч.л. червен пипер
Пресен босилек
Сол
Черен пипер
Приготовление
Нарежете наденицата на колелца, чесъна на едро, а лука на кубчета.
В широк тиган загрейте зехтина на средно силен огън и запържете наденицата до златисто за 6-7 минути. Добавете листата спанак и чесъна и гответе около минута, докато спанака омекне.
Извадете в чиния, в същия съд добавете лука и гответе 4-5 минути, докато омекне и стане златист.
Налейте виното, оставете за 2-3 минути да се изпари алкохола и добавете ньоките и сметаната. Посолете, подправете с черен пипер, покрийте съда с капак и гответе 5-6 минути, докато ньоките омекнат. Свалете съда от котлона и сервирайте в подходящи чинии.
Към всяка порция добавете от наденицата със спанак и поръсете с пармезан.
Добавете листа пресен босилек и сервирайте веднага.