Галет с козе сирене Тандем и плодове
Продукти за 6 порции
За тестото:
240 г брашно
120 г студено масло
70 г захар
3-4 с.л. студена вода
Щипка сол
За пълнежа:
300 г сирене от козе мляко Тандем
60 г пудра захар
Кора от 1 лимон
Сок от ½ лимон
2 праскови
70 г боровинки
1 с.л. прясна мащерка
За запичане:
1 жълтък
3 с.л. кафява захар
Приготовление
В купата на кухненски блендер сложете брашното, захарта и щипка сол. Разбъркайте, за да се смесят.
Добавете нарязаното на кубчета студено масло и смелете до получаването на трохи.
Налейте водата и блендирайте, докато сместа започне да се оформя на топка.
Извадете тестото от блендера, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
В купата на блендера сложете козето сирене, захарта, листенцата мащерка и лимоновата кора.
Добавете лимоновия сок и смелете до получаването на гладка паста. Прехвърлете крема с в купичка и оставете настрана.
Разрежете прасковите на две, махнете костилката и нарежете на тънки филийки.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с дебелина 3-4 милиметра. Загрейте фурната до 190 градуса.
Прехвърлете тестото в тава покрита с хартия за печене и намажете с равномерен пласт от крема от козе сирене, като оставите около 4-5 сантиметра в края непокрити.