Кето рецепта за печени яйца в авокадо с хрупкав бекон Via Nаtura
Продукти за 4 порции
2 броя авокадо
1 опаковка (110 г) студено-пушен бекон Via Natura Тандем
4 яйца
Сол
Черен пипер
За гарниране:
1 домат
1 глава червен лук
Пресен кориандър
1 опаковка крем сирене от краве мляко Тандем
Приготовление
Сложете лентите бекон в покрита с хартия тава за печене. Покрийте с листа хартия и отгоре поставете втора тава за тежест.
Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и гответе 10 минути.
Разрежете авокадото на две, махнете костилката и издълбайте малко от вътрешността, за да има място за яйцето.
Подредете половинките авокадо в тава за печене, посолете и подправете с черен пипер.
Счупете по едно яйце във всяка половинка авокадо, отново посолете и подправете с черен пипер.
Печете 20 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Издълбаната вътрешност на авокадото смесете с крем сиренето, намачкайте и сложете сока от лайм.
Нарежете чилито на тънки колелца и го добавете към нарязания на кубчета домат.
Сложете нарязания на дребно лук, листа кориандър и разбъркайте.
Нарежете няколко ленти бекон на дребно и оставете настрана.
В чиния за сервиране сложете от крема с авокадо, сложете авокадо и от доматената салца и ленти бекон. Поръсете авокадото с нарязания бекон и добавете няколко листа кориандър.