Mac and Mince
Продукти за 6 порции
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Продукти:
1 опаковка кайма смес Тандем
1 глава лук, нарязан на кубчета
2-3 скилидки пасиран чесън
1 стрък селъри, нарязан на кубчета
3 с.л. доматено пюре
300 г къса, сварена паста
400 г домати от консерва
250 г настърган кашкавал
100 мл червено вино
3 с.л. галета панко
сол и черен пипер на вкус
Приготовление
Загрейте зехтина в касерола, сложете лука и гответе 3-4 минути, докато омекне.
Добавете нарязаното селъри и чесъна и гответе още 2-3 минути.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и добавете каймата. Раздробете я и гответе 5-6 минути, докато потъмнее. Налейте виното, разбъркайте и оставете за 2-3 минути, докато алкохола се изпари.
Сложете доматите, овкусете със сол и черен пипер и гответе 10-15 минути, докато соса се сгъсти.
Свалете съда от котлона и оставете настрана.
Сварената паста сложете в голяма купа, добавете соса с кайма и 2/3 от кашкавала, полейте с малко зехтин и разбъркайте добре.
Останалия кашкавал смесете с галетата.
Изсипете сместа в плитък съд за печене и поръсете с останалия кашкавал с галета.
Печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато кашкавал се разтопи и запече.