Mac and Mince Image 0
Изпълнете рецептата с:
Mac and Mince
Продукти за 6 порции

Време за подготовка: 30 минути

Време за готвене: 30 минути

 

Продукти:

1 опаковка кайма смес Тандем

1 глава лук, нарязан на кубчета 

2-3 скилидки пасиран чесън

1 стрък селъри, нарязан на кубчета

3 с.л. доматено пюре

300 г къса, сварена паста

400 г домати от консерва

250 г настърган кашкавал

100 мл червено вино

3 с.л. галета панко

сол и черен пипер на вкус

Приготовление

Загрейте зехтина в касерола, сложете лука и гответе 3-4 минути, докато омекне.

Добавете нарязаното селъри и чесъна и гответе още 2-3 минути.

Сложете доматеното пюре, разбъркайте и добавете каймата. Раздробете я и гответе 5-6 минути, докато потъмнее. Налейте виното,  разбъркайте и оставете за 2-3 минути, докато алкохола се изпари.

Сложете доматите, овкусете със сол и черен пипер и гответе 10-15 минути, докато соса се сгъсти.

Свалете съда от котлона и оставете настрана.

Сварената паста сложете в голяма купа, добавете соса с кайма и 2/3 от кашкавала, полейте с малко зехтин и разбъркайте добре.

Останалия кашкавал смесете с галетата.

Изсипете сместа в плитък съд за печене и поръсете с останалия кашкавал с галета.

Печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато кашкавал се разтопи и запече.