Мини пица с Габровска луканка Image 0
Изпълнете рецептата с:
Мини пица с Габровска луканка
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 15 минути

 

1 лист буертесто

1 опаковка габровска луканка „Тандем“

4-5 с.л. песто то босилек

4-5 с.л. червено песто

60 г настъргана суха моцарела

8-10 чери домата

Пресен босилек за сервиране

Приготовление

Нарежете тестото на квадрати и всеки сложете върху лист хартия за печене.

С остър нож направете борд, без да разрязвате до края във всеки лист тесто.

Върху половината квадрати сложете 2 ч.л. от пестото от босилек, поръсете с моцарела и подредете резенчета луканка.

Останалото тесто намажете с червеното песто, поръсете с моцарела и подредете отгоре луканка.

Сложете в тава и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Сервирайте с нарязани на колеца чери домати и листа босилек.