Мини пица с Габровска луканка
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
1 лист буертесто
1 опаковка габровска луканка „Тандем“
4-5 с.л. песто то босилек
4-5 с.л. червено песто
60 г настъргана суха моцарела
8-10 чери домата
Пресен босилек за сервиране
Приготовление
Нарежете тестото на квадрати и всеки сложете върху лист хартия за печене.
С остър нож направете борд, без да разрязвате до края във всеки лист тесто.
Върху половината квадрати сложете 2 ч.л. от пестото от босилек, поръсете с моцарела и подредете резенчета луканка.
Останалото тесто намажете с червеното песто, поръсете с моцарела и подредете отгоре луканка.
Сложете в тава и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Сервирайте с нарязани на колеца чери домати и листа босилек.