Тортия с Петрохан Тандем
Продукти за 8 порции
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 35 минути
1 кг нарязани на парченца картофи
1 опаковка колбас Петрохан Тандем
1 голяма глава лук, на тънки полумесеци
2 сушени чушки, нарязани на парченца
6 яйца
2 жълтъка
4 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
800 мл олио за пържене
Приготовление
В тиган с диаметър 25-27 сантиметра налейте олиото и оставете да се загрее.
Сложете картофите и гответе 10-12 минути, като разбърквате често, докато започнат да омекват.
Прибавете лука и сушените чушки, разбъркайте и гответе още 10 минути.
Обелете колбаса петрохан, нарежете половината на колелца, а след това на половинки.
В голяма купа сложете яйцата и жълтъците, посолете, подправете с черен пипер и разбийте.
Към яйцата добавете отцедените зеленчуци, прибавете нарязания петрохан и разбъркайте добре.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Излейте олиото от тигана, подсушете с кухненска хартия и налейте зехтина.
Изсипете сместа със зеленчуци и оставете на средно силен огън за 4-5 минути, докато тортията започне да стяга по краищата.
Прехвърлете тигана във фурната и гответе 10-12 минути, докато тортията стегне и отгоре.
Извадете от фурната и оставете да се охлади за 20-30 минути преди да обърнете в голяма чиния за сервиране.
Нарежете тортията на парчета и поднесете с останалия петрохан, домати, лук, мариновани чушки и маслини.