Пиперад с печена шунка Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Пиперад с печена шунка Тандем
Продукти за 4 порции

8 яйца
1 опаковка печена шунка Тандем
3-4 клонки пресен магданоз
4 с.л. зехтин
1 глава лук
2 червени чушки
1 зелена чушка
3 домата
100 мл готварска сметана
2 скилидки ситно нарязан чесън
2 клонки прясна мащерка
1 дафинов лист
1 ½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер

Приготовление

Обелете лука и го нарежете на тънки филийки. Почистете чушките от семената и ги нарежете на ивици.
В широк тиган загрейте зехтина и сотирайте лука за 3-4 минути, докато омекне. Прибавете чушките, намалете котлона и гответе 10 минути, като разбърквате периодично.
Нарежете доматите на кубчета и ги прибавете към сместа в тигана, заедно с чвесъна, дафиновият лист и листенцата мащерка.
Подправете със сол и черен пипер, намалете котлона и гответе 30 минути, докато соса се сгъсти.
В купа разбийте яйцата, посолете и излейте в тигана.
Разбъркайте добре и гответе 2-3 минути, а след това налейте сметаната.
Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз, разбъркайте и свалете съда от котлона.

Разпределете ястието в чинии за сервиране, отгоре сложете няколко резена печена шунка и поръсете с още малко магданоз.
Сервирайте с прясно изпечен хляб.