Телешки бургер от Тандем
Продукти за 4 порции
4 телешки бургера Тандем
4 бургер питки
60 г зряло сирене чедър
4 яйца
1 домат
1 глава червен лук
2-3 с.л. масло
Няколко листа зелена салата
4-5 с.л. майонеза
Приготовление
Извадете бургерите от хладилника около час преди да започнете готвенето.
Загрейте добре чугунен тиган или плоча, сложете бургерите и гответе около 3 минути.
Разрежете питките на две и намажете с масло. Сложете на плочата до бургерите и счупете яйцето.
Запечените питки свалете от котлона и обърнете бургерите. Сложете филийки чедър върху месото и гответе още 2 минути.
Намажете долната част на питката с майонеза, сложете лист зелена салата, филийка домат и посолете. Отгоре поставете бургер и яйце.
Сложете няколко колелца тънко нарязан червен лук и покрийте с капачето на питката намазано с майонеза. Сервирайте веднага.