Рибена супа с царевица и бекон Тандем
Продукти за 4 порции
210 г варено-пушен бекон Тандем
30 г масло
2 глави лук, нарязани на кубчета
700 мл зеленчуков бульон
350 г картофи
2 стръка селъри
¼ ч.л. чили на люспи
1 ½ ч.л. сол
200 г царевица от консерва
240 мл прясно мляко
240 мл готварска сметана
400 г филе бяла риба
¼ ч.л. черен пипер
Приготовление
Нарежете бекона на кубчета и го запържете в тенджера на средно силен огън за 5-6 минути, докато стане хрупкав.
Извадете 4-5 с.л. от бекона в купичка и оставете настрана.
Към останалия в съда бекон добавете маслото и нарязания на кубчета лук и гответе 5-6 минути, като разбърквате често, докато лука омекне и стане прозрачен.
Добавете нарязаните на едри парчета картофи , селърито нарязано на филийки и гответе 3-4 минути.
Подправете с чили, сол и черен пипер и налейте горещия зеленчуков бульон.
Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона и варете 20 минути, докато картофите омекнат.
Прибавете царевицата и нарязаната на парченца риба и гответе 5-6 минути.
Налейте сметаната и прясното мляко, оставете за 2-3 минути, докато се затоплят и свалете съда от колона.
Сервирайте супата в подходящи купички, поръсете с нарязани на ситно листа селъри, отделения бекон и чили на люспи.