Гъби Портобело с шунка Via Natura, билки и кашкавал
Продукти за 2 порции
4 слайса шунка Via Natura Тандем
4 гъби портобело
50 г кашкавал от краве мляко Тандем нарязан на кубчета
6-7 чери доматчета
5-6 клноки прясна мащерка
3 с.л. зехтин
Сол на вкус
Бял пипер на вкус
Приготовление
Почистете гъбите, махнете пънчетата и ги сложете в тава за печене.
Четири доматчета разрежете на четвъртинки и сложете в гъбите заедно с листенца мащерка. Посолете, подправете с бял пипер и полейте с малко зехтин.
Около гъбите сложете останалите домати и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете съда от фурната.
Разрежете слайсовете шунка на две по дължина, сгънете леко и поставете по 2 парчета върху гъбите, в които сте сложили няколко кубчета кашкавал.
Прикрепете с коктейлно шишче, отгоре поставете още няколко кубчета кашкавал и печете още 5 минути.