Шишчета с Биренки Тандем и зеленчуци
Продукти за 4 порции
1 опаковка биренки Тандем
2 тиквички
1 глава червен лук
1 ч.л. риган
2 с.л. зехтин
Сок от ½ лимон
½ ч.л. сол
¼ ч.л. з=черен пипер
За картофената салата:
3 големи картофа
4 с.л. майонеза
1 ч.л. дижонска горчица
1 стрък пресен лук
2 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. сол
Приготовление
Почистете лука и нарежете на едри парчета. Измитите тиквички нарежете на дебели около ½ сантиметър колеца и заедно с лука сложете в голяма купа.
Полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер. Добавете ригана, лимоновата кора и лимоновият сок и разбъркайте.
Обелете биренките и всяка разрежете на две.
Подредете продуктите на дървени шишчета, като редувате биренките със зеленчуците и на всяко шишче има по 3 парчета биренка.
Изпечете на добре загрят грил тиган или барбекю за около 8-10 минути, като завъртате шишчетата периодично.
Към сварените в подсолена вода картофи добавете нарязания на колелца зелен лук, майонезата, горчицата и оцета. Разбъркайте добре и поднесете с топлите шишчета.