Спагети със салам Чоризо и скариди
Продукти за 4 порции
320 г спагети
2 ч.л. зехтин
100 г салам Чоризо от Тандем
300 г скариди
100 мл бяло вино
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч.л. чили на люспи
Сок и кора от 1 лимон
4-5 клонки пресен магданоз
20 г масло
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Приготовление
Разрежете чоризото на две и сотирайте в сух тиган за 4-5 минути, докато се зачерви и стане хрупкаво.
Сварете спагетите до степен ал денте в кипяща подсолена вода.
Нарежете чесъна на тънки филийки.
Добавете почистените скариди и гответе 2 минути, сложете чесъна, чилито, лимоновата кора и разбъркайте. Налейте виното и добавете маслото.
Сложете отцедената паста и ситно нарязания магданоз и разбъркайте добре.
Сервирайте ястието веднага поръсено с малко зехтин и чили.