Кето такоси с кайма Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Кето такоси с кайма Тандем
Продукти за 4 порции

100 г настърган кашкавал от краве мляко Тандем

За плънката:
1 с.л. зехтин
400 г кайма смес Тандем
1 глава лук нарязан на кубчета
1 стрък селъри нарязан на кубчета
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л .чили на люспи
1 с.л .доматено пюре
50 мл вода

За гарниране:

1 домат
1 авокадо
30 г козе сирене Тандем
¾ чаша заквасена сметана
1 връзка пресен кориандър
1 глава червен лук

Приготовление

Загрейте зехтина в широк тиган, добавете лука и селърито и гответе 3-4 минути. Добавете каймата, налейте студената вода и гответе 8-10 минути, докато каймата се зачерви.
Прибавете доматеното пюре, трите вида пипер и солта.
Разбъркайте, оставете на котлона за 2-3 минути и свалете съд от огъня.
Настържете кашкавала на дребно ренде.
В тава покрита с хартия за печене сложете ринг с диаметър 10 см.
Сложете около 2 с.л. от настъргания кашкавал и разпределете на тънък пласт.
Печете 7-8 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато кашкавала се разтопи, а ръбчетата станат златисти и хрупкави.
Извадете тавата и охладете питките за 30 секунди, а след това внимателно прехвърлете върху точилка за разточване и оставете да се охладят и стегнат.
Подредете тако питките в подходящ съд и във всяка сложете по 2-3 с.л. кайма.
Гарнирайте с нарязан на кубчета домат, ситно нарязан червен лук, филийки авокадо, натрошено сирене и листа пресен кориандър.