Канапе от палачинки с Луканков салам
Продукти за 24 порции
за 24 канапета
Продукти:
Продукти:
- 2 яйца,
- 200 мл мляко,
- 150 гр. брашно,
- 2 с.л. билки (по избор), фино нарязани,
- 25 гр. разтопено масло,
- 6 парчета Луканков салам Тандем,
- нарязани на тънки, дълги лентички,
- 1 кутийка крема сирене,
- 1 шепа сушени домати, нарязани на лентички,
- 12 стръка рукола (или друг вид зелена салата).
Приготовление:
- Яйцата се разбиват с млякото и със 100 мл вода. Слага се щипка сол. Брашното се слага в отделна купа и се прави кладенче в средата, където се налива на тънка струйка яйчената смес, като се бърка непрекъснато, докато сместа стане гладка. Добавят се нарязаните билки и се оставя сместа да почине 30 мин.
- Малък тиган за палачинки (20 см) се нагрява на средна температура. Слага се по малко масло и се пържат тънки палачинки (6 бр.). Готовите палачинки се слагат една върху друга, като между тях се поставя домакинска хартия, за да не слепват.
- Цялото количество нарязан Луканков салам се разделя на шест равни части (за шестте палачинки).
- Всяка от готовите палачинки се намазва плътно с крема сирене. В единия край на палачинката се слагат 1/6 от лентички от Луканковия салам. Покриват се с 2 стръка рукола и няколко лентички сушени домати.
- Започвайки от края, върху който са лентичките Луканков салам, палачинките се навиват стегнато на руло. Краищата на рулата се отстраняват, а останалата част се разделя на две, като всяка половинка - на още две по диагонал. Готовите канапета се подреждат изправени в чиния и се сервират.